Sueca aposta pel món sonor del saxòfon

Escrito por el 11 diciembre, 2018

La ciutat ha acollit este cap de setmana la quarta edició del festival SuecaSax

El festival de música suecà dedicat a l’instrument de vent-fusta ha clausurat este diumenge la seua quarta edició. Durant tres dies ininterromputs, els passats divendres, dissabte i diumenge, el Sueca Sax ha estat l’absolut protagonista de l’agenda cultural de la ciutat. El festival, que gira tot al voltant de l’instrument inventat per Adolph Sax, afronta així una nova i intensa etapa cap al seu cinqué aniversari, sota la direcció del suecà Carlos Mateu, qui ha pres el relleu enguany a Ricard Capellino, actual director de la Mostra Sonora de Sueca.

 

L’organització ha destacat, d’esta edició, l’acollida i la resposta del públic suecà pel que fa als concerts, la implicació dels professors i el treball de l’alumnat. El Sueca Sax 2018 ha estat l’escenari, entre d’altres, de l’estrena nacional de l’obra “Avvicinamento” del compositor italià Giorgio Netti, una obra per a quartet de saxòfons que va estar interpretada per tots els quatre professors convidats: Patrick Stadler, Philippe Koerper, Pedro Pablo Cámara i Ricard Capellino. La cita internacional ha tornat a congregar alumnes de tot arreu que han participat en les diferents sessions intensives individuals i col·lectives, workshops i conferències.

El nou director ha volgut manifestar el més profund agraïment a totes les persones que han contribuït a fer possible el SuecaSax 2018. A tot l’equip de l’Ajuntament de Sueca, amb l’alcaldessa Raquel Tamarit al capdavant, pel seu recolzament i molt especialment a l’Espai Joan Fuster i a la Regidoria de Cultura, encapçalada pel regidor Vicent Baldoví, per creure des del primer dia en este projecte. També a tots els locals col·laboradors, compositors convidats, professors, alumnes participants i a altres dos suecans molt vinculats al món de la música, Santiago Escrivà i Carlos Riera, pel suport i pel gran treball que porten a terme amb les noves generacions de saxofonistes.

Mateu ha volgut fer una menció especial també al seu antecessor. “Director del SuecaSax des dels seus inicis, apassionat de la música, del saxo i de la seua ciutat, Ricard és un treballador incansable, amb el ferm compromís d’omplir de música els nostres espais. No puc més que estar-li ben agraït, per la feina feta, per la confiança en la nova direcció, però sobretot per l’amistat” ha manifestat.

Després d’esta edició, el regidor ha augurat un gran cinqué aniversari en el pròxim 2019. Baldoví ha aplaudit el programa que arriba cada vegada a un públic més ampli per la gran varietat d’estils musicals que aglutina: “A Sueca som uns privilegiats, poques ciutats poden presumir d’acollir compositors de renom i prestigi internacional, de ser seu d’estrenes, bressol de gent tan talentosa que impulsa festivals com este i amb una agenda cultural tan viva i d’una qualitat excepcional“.


Opiniones de los lectores

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar Leyendo

Xuquer Radio

Emisión LIVE

Current track
TITLE
ARTIST

Background