Sueca i Bétera s’uneixen per homenatjar al pintor Conrado Meseguer

Escrito por el 31 octubre, 2018

  • L’Escola d’Art Escultor Beltrán cedeix l’esbós original de la pintura del Dia del Color en honor a l’artista suecà al Museu-Fundació Salvador Tatay

 

L’Escola d’Art Escultor Beltrán de Sueca ha cedit este dimarts, 30 d’octubre, al Museu-Fundació Salvador Tatay Meseguer de Bétera, l’esbós original de l’obra que es va realitzar a les passades festes amb motiu del Dia del Color. L’obra original, en homenatge al pintor suecà, es compon de quatre llenços d’estil pop art i està inspirada en l’estil de les obres d’Andy Wharhol i dels valencians Equipo Crònica.

A la cita assistiren l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví i Toni Llopis, professor de l’Escola d’Art municipal. També va estar present l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i les familiars més pròximes del pintor. Llopis va explicar que l’homenatge a l’artista ha estat en tres fases. Una primera de germanor, amb la pintura  creada en honor al mestre per gent que forma part de l’escola d’art; la segona, amb la cessió de l’esbós original a la fundació, ja que Conrado sempre havia volgut que la Fundació tinguera alguna obra de l’escola d’art del municipi. I la tercera part d’este reconeixement a Conrado serà el pròxim 14 de novembre, coincidint amb el natalici del pintor, data triada per exposar el mural original realitzat el Dia del Color, a l’Escola d’Art Escultor Beltrán, concretament entre les classes de pintura i la classe dels xiquets, on ell dedicava la major part del seu temps docent. L’obra s’exhibirà de manera permanent en este emplaçament. L’alcaldessa de Bétera ja ha confirmat l’assistència a l’acte per fer-li honor a la figura de Conrado.

 

Raquel Tamarit va remarcar que la figura de Conrado havia sigut i és molt important per al poble de Sueca. “A més de ser un gran artista, sempre havia tingut un gran cor per a causes especials com és el de la Fundació” va assegurar Tamarit. “La figura del pintor sempre ha estat el punt d’unió entre el poble de Bétera i el de Sueca” va explicar Alemany. Finalment, després d’estes paraules, el regidor de Cultura de  Sueca, Vicent Baldoví, va obsequiar a la màxima autoritat de Bétera amb una reproducció litogràfica de l’obra original. L’edil de Bétera, agraïda pel gest, va convidar a tot el poble de Sueca a descobrir la ciutat que acull él Museu-Fundació. Els dos ajuntaments ja estudien la possibilitat d’unir les dues ciutats i la figura del mestre Conrado Meseguer.

 

Una representació dels alumnes de l’Escola d’Art també van estar presents a l’acte i van tindre l’oportunitat de visitar la instal·lació.


Opiniones de los lectores

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Xuquer Radio

Emisión LIVE

Current track
TITLE
ARTIST

Background